11/03/2016

Veebruarikuu kokkuvõte

Tänavu kujunes kevad taas varajaseks ning enne Vabariigi aastapäeva olid esimesed rändlinnud kohal. Suuremaid hane-ja luigeparvi veebruaris veel meile siiski ei jõudnud ning seetõttu ei leitud ka veel nende linnurühmade värvirõngaid. Aga kindlasti tuleb nimetatud teateid märtsis.
Veebruar tähendab ka mittepesitsevate merikotkaste rännet ning Renno lugeski Läänemaal kotkavarjendist ära kaks merikotkaste värvirõngast. Mõlemad linnud pärinevad lähikonnast - üks neist pesapojana rõngastatud 2012. aasta suvel Vormsi saarel ning teine 2013. aastal Noarootsis. Mõlemad pojad on toona ka Renno enda poolt rõngastatud.
Enda märgistatud lindudega taaskohtumise rõõmu jagus ka Margusele, kes Tartus Veerikul läbi akna tänavuse aasta linnu rasvatihase metallrõnga koodi äralugemisega hakkama sai. Nimetatud linnu rõngastas Margus samas 2014. aasta novembris. 
Kahe esimese kuu järel on Margus võistlust ka selgelt juhtima läinud. Tal on ainsana õnnestunud ära lugeda kahe erineva liigi metallrõngad. Järgnevad paar kuud on rõngaste lugemiseks kindlasti soodsaimad - nii et kõik linnuhuvilised on oodatud võistlusega liituma. 

No comments:

Post a Comment